FBISE Improvement Policy 2022 Exam Form how to apply online

FBISE Improvement Policy 2022 Exam Form how to apply online

Federal Board of intermediate and secondary education FBISE Announced today date 03 August 2022 HSSC Part 1 Results and Position Holders list.

Many fbise students are not happy from their Marks and wants to improvement of Marks / Grade. The Intermediate HSSC Part 1 and HSSC Part 2 Passed students can apply for Improvement.

11th and 12th Class passed students asking many Questions about Improvement of Exams.

FBISE Announced the Question and Answer Sheet as below:

Question # 1: Sir if I will improve elective subjects then my compulsory subjects and part-1 subject marks will also improve in 2nd annual exams 2022??

Answer: Yes

Question # 2: sir if i will improve only phy-2 of hssc then my physics -1 will also improve as we have given only part-2 elective papers in 1St annual exams 2022?

Answer: Yes

Question # 3: 2nd year k 3 paper dene se humare 1st year k marks b improve ho jaynge???

Answer: Yes

Question # 4: Please guide me that improved marks will be added in all subjects of HSSC-I & compulsory subjects of HSSC-II (that is English, Urdu,Pak Study & Islamiat) or otherwise.?

Answer: Yes

Question # 5: How will be the result of hssc2 be made of the students who want to give improvement exam?

Answer: As per 1st Annual

Question # 6: SIR i have recent get 559 marks in hssc 2 so i have to improve marks if i give part 2 exams then part 1 marks will be improved according?

Answer: Yes

Special Exams Schedule Below:

FBISE Federal Board Announced Special Exam Date 2022 Schedule

Question # 7: HSSC 2 Improvement kin subject’s main de saktay Hain? Ore jin Subjects main hum improvement dain ge uss ka effect baki subjects pr b lagay ga?

FBISE Improvement Policy 2022
FBISE Improvement Policy 2022

Answer: Elective only and Yes.

Question # 8: agar abhi 2nd year walay nay improvement Deni ho to us kai improvement kai baad 1st year or compulsory subjects mai bhi marks increase hongay?

Answer: Yes

Matric Top Position Holders 2022

FBISE Matric Top Position Holder List 2022 10th Class Name

Question # 9: Sir improvement papers k ly form ex private waly portion sa send karain gy ya instiute ki taraf s Or fees kia ho 2 papers ki matlab agr hssc 2 k paper den gy to marks hssc 1 ma bhiilen gy ya nhai us k ly alag fees or alag paper ho ga or paper reduce syllabus s hi ay ga

Answer: Yes

Read Also:

Fbise Improvement Form Only for HSSC Part-I Passed Candidates

Question # 10: sir kindly ye bta dein k agr me nov me jo special exams conduct ho the hein un me phy part 2 ka dubara paper dena chahti hun apne marks improve krne k lie or agr mere marks pehle se ziada ate hein to kia part 1 k or compulsory subjs me bhi mrks increase houn ge ya nai ? Or tyari reduce syllb se hi krni he ya full book se?

Answer: Yes

Check Results:

FBISE Federal Board Matric 10th class Result 2022 SSC Part 2

How to apply Online:

The students can download Improvement of Marks / Grade and submit to FBISE Office or Online through www.fbise.edu.pk. The candidates whose who want to improve their results will submit admission form also along with Proforma.

improvement with fee of Rs.1700/- per candidate (within Pakistan) and US $ 125 (for Abroad).

The last date of submission of admission form is 𝟮𝟱𝘁𝗵 𝗢𝗰𝘁𝗼𝗯𝗲𝗿, 𝟮𝟬𝟮2.

HSSC Part-I Annual Examination 2022 will appear in HSSC 2nd Annual Examination 2022.

Download Improvement Form PDF: Download Here

81 COMMENTS

  1. Sir main ny 2021 main fsc clear ki thy tb only 3 paper hoy thy agr ab main octber main improvment dn to kya wo hi policy ho gy mery liya jo 2021 main covid ki waja sy thy

  2. Sir…..
    Mai..recent hi HssC_1 Mai appear hua hn aur Kia Mai 2nd.annual Jo November Mai o ga……us Mai sirf chemistry…part 1 ko improve Kar Sakta hn…….?

  3. Sir agar main Puri 11 class improve karun abhi Maine 2021 main paper diye to Kya main de sakti hun ya mujhe agle Saal ka wait karna hoga
    Main chahti hun main 6 ke 6 subjects ka paper doon so mere marks barh jayein is it possible??????????
    Please guide me

  4. Hello sir I am a student of matric ….I am not impressed with my 9th’s result especially math so I want to improve it but I hear that if I improve the maths of 9th then I also have to improve 10th maths with it……
    Is it true ..?
    If yes then I have to do both books for improvement?

  5. Let’s say if someone wants to improve his intermediate scores, is it possible for those to give improvement exams who passes there intermediate in 2013..

  6. Sir i am a passed out student since 2019 and i also did improvement once so is there any chance that i can give improvement again

  7. Sir agar hum iss saal imrovement dein tou kya last policy k according marks improve hon ge ya sirf aik hi subject mei improve hon ge

  8. Sir agar hum ab improvement dete tou pichli policy k according marks improve hon ge ya sirf aik hi subject mei improve hon ge?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here