FBISE Improvement Policy 2023 Exam Form how to apply online

FBISE Improvement Policy 2023 Exam Form how to apply online

Federal Board of intermediate and secondary education FBISE Announced today date 03 August 2023 HSSC Part 1 Results and Position Holders list.

Many fbise students are not happy from their Marks and wants to improvement of Marks / Grade. The Intermediate HSSC Part 1 and HSSC Part 2 Passed students can apply for Improvement.

11th and 12th Class passed students asking many Questions about Improvement of Exams.

FBISE Announced the Question and Answer Sheet as below:

Question # 1: Sir if I will improve elective subjects then my compulsory subjects and part-1 subject marks will also improve in 2nd annual exams 2022??

Answer: Yes

Question # 2: sir if i will improve only phy-2 of hssc then my physics -1 will also improve as we have given only part-2 elective papers in 1St annual exams 2022?

Answer: Yes

Question # 3: 2nd year k 3 paper dene se humare 1st year k marks b improve ho jaynge???

Answer: Yes

Question # 4: Please guide me that improved marks will be added in all subjects of HSSC-I & compulsory subjects of HSSC-II (that is English, Urdu,Pak Study & Islamiat) or otherwise.?

Answer: Yes

Question # 5: How will be the result of hssc2 be made of the students who want to give improvement exam?

Answer: As per 1st Annual

Question # 6: SIR i have recent get 559 marks in hssc 2 so i have to improve marks if i give part 2 exams then part 1 marks will be improved according?

Answer: Yes

Special Exams Schedule Below:

FBISE Federal Board Announced Special Exam Date 2022 Schedule

Question # 7: HSSC 2 Improvement kin subject’s main de saktay Hain? Ore jin Subjects main hum improvement dain ge uss ka effect baki subjects pr b lagay ga?

FBISE Improvement Policy 2022
FBISE Improvement Policy 2022

Answer: Elective only and Yes.

Question # 8: agar abhi 2nd year walay nay improvement Deni ho to us kai improvement kai baad 1st year or compulsory subjects mai bhi marks increase hongay?

Answer: Yes

Matric Top Position Holders 2023

FBISE Matric Top Position Holder List 2023 10th Class Name

Question # 9: Sir improvement papers k ly form ex private waly portion sa send karain gy ya institute ki taraf s Or fees kia ho 2 papers ki matlab agr hssc 2 k paper den gy to marks hssc 1 ma bhiilen gy ya nhai us k ly alag fees or alag paper ho ga or paper reduce syllabus s hi ay ga

Answer: Yes

Read Also:

Fbise Improvement Form Only for HSSC Part-I Passed Candidates

Question # 10: sir kindly ye bta dein k agr me nov me jo special exams conduct ho the hein un me phy part 2 ka dubara paper dena chahti hun apne marks improve krne k lie or agr mere marks pehle se ziada ate hein to kia part 1 k or compulsory subjs me bhi mrks increase houn ge ya nai ? Or tyari reduce syllb se hi krni he ya full book se?

Answer: Yes

Check Results:

FBISE Federal Board Matric 10th class Result 2023 SSC Part 2

How to apply Online:

The students can download Improvement of Marks / Grade and submit to FBISE Office or Online through www.fbise.edu.pk. The candidates whose who want to improve their results will submit admission form also along with Proforma.

improvement with fee of Rs.1700/- per candidate (within Pakistan) and US $ 125 (for Abroad).

The last date of submission of admission form is 𝟮𝟱𝘁𝗵 𝗢𝗰𝘁𝗼𝗯𝗲𝗿, 𝟮𝟬𝟮3

HSSC Part-I Annual Examination 2022 will appear in HSSC 2nd Annual Examination 2023.

Download Improvement Form PDF: Download Here

143 COMMENTS

  1. I have been absent in 2022 improvement ,and now i have to improve 2 subjects ,so now i will give exams with freshers of 2023?

  2. Can i give improvement exams of 1st year with the annual exams of 1st year plz sir reply dadona or abhi 2023 ma apply karnki konsi date ha annula ka satg improvement dani ha

  3. Assalam-u-alikum, sir agar hamne fsc 2021 ma ki ho to ab ham 2023 ma improvement deskte hain ? Or agar. Deskte hain to 12 ka paper dene se 11 k marks bhi brhein gay ?

  4. Improved papers can be rechecked or not ?
    And if there would be a risk of reducing it or not then the previous avialed number ?

  5. Pleeeease reply
    My daughter appeared in class 9th 2022.She wanted to improve her urdu marks only but missed the opportunity to apply.Now she is in 10th and will be appearing in 2023 FBISE .Questions are

    1. Can she give her 9th urdu improvement along with 10th class annual exam for improvement ?

    2. Can she give 9th urdu improvement after 10th class exam that is with 2023 , 9th supplementary ?

  6. i have given 2022 improvement exam of two subject ( bio and phy )
    if i improve my marks in these two subject can i have opportunity for improvement in different subject ( chemistry) in 2023

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here